Skulpturel installation

[ Byggefolie af genbrugsplast og 1,2 km grøn sytråd ]

Vi ser beskyttelse som et kulturelt fænomen, der griber om sig, smitter og dermed agerer epidemisk. Det at beskytte os bliver en voksende barriere i vores liv og i relationen med andre mennesker. En voksende, selvgenerende illusion om, at vi kan beskytte os mod alt.

Beskyttelsesformerne vokser, muterer og får deres eget liv. De er uhåndterlige og ukontrollable. Formerne bygges op på stedet, og syes sammen af plastic.

Hvad er det, vi gerne vil beskytte os imod ?

Protection er et samarbejde mellem kunstnerne : Annette Hornskov Mørk, Anja Christensen, Jytte Rasmussen, Berit Jansson, Sabina Powlik-Chmiel, og undertegnede

Mere om ProKK´s udstilling EPIDEMICS i Kunsthal Aarhus 16.08-14.09 2014 ->

47 kunstnere · 6 kollektive værker

Epidemics undersøger forskellige former for smittende adfærd, der ikke blot gælder vira og bakterier, men også kulturelle og sociale systemer. Inspireret af ProKKs samarbejde med antropologer fra forskningscenteret Epicenter på Aarhus Universitet, udfordrer udstillingen den gængse definition af epidemier som et biomedicinsk fænomen.

47 kunstnere har samarbejdet i grupper indenfor emnerne : frygt, rygter, beskyttelse, massebevægelser og kroppen som slagmark, for at eksperimentere med de større og smittende kræfter og muligheder, som iværksættes i en kollaborativ proces. Resultatet er 6 kollektive værker, der præsenterer og repræsenterer smitte og epidemiske strukturer.