Jan Agerbos vandrende mænd kommer én i møde på ruten. Det er storslået og tankevækkende. Udstillingens højdepunkt set herfra. Og man kunne ønske, de fik lov til at blive stående.

Troels Laursen · Nordjyske Stiftstidende

Nordjyllands største skulpturudstilling
I perioden 9. juni til 26. august kan man i og omkring Dronninglund Kunstcenter se en skulpturudstilling af en størrelse og mangfoldighed, der aldrig tidligere har været vist i Nordjylland. Over 70 professionelle kunstnere udstiller 125 store skulpturelle værker i mange materialer og udtryksformer omkring Kunstcentret, i byen og ved Slottet. Indendørs vil der være 150 mindre skulpturer. I de tre måneder, udstillingen varer, kan man på Dronninglund Kunstcenter få en kunstnerisk oplevelse langt ud over det sædvanlige med en mangfoldighed af forskellig skulpturkunst af høj kvalitet.
Udstillingen giver en enestående mulighed for at se, hvad de bedste danske kunstnere formår inden for skulptur. Under udstillingen vil der i ugerne 26, 29 og 32 blive afholdt symposier (arbejdende værksteder), hvor man på nærmeste hold kan følge ni kunstneres arbejde med at fremstille værker af materialer leveret af lokale virksomheder. Der bliver i hele perioden afholdt guidede rundvisninger og foredrag, ligesom der hele perioden vil være en række aktiviteter for både børn og voksne. Programmet kan ses på Kunstcentrets hjemmeside. Skulpturudstillingen arrangeres af Dronninglund Kunstcenter i samarbejde med Dansk Billedhuggersamfund. Medarrangører er desuden Dronninglund Borgerforening, Dronninglund Kunstcenters Venner, Dronninglund Turistforening og Foreningen for Jyske Aas.
Den udendørs udstilling følger kunstcentrets normale entré og åbningstider. Den indendørs udstilling betales normal entré.
For større grupper åbnes der gerne uden for åbningstiden. Ring i forvejen på tlf. 22 66 99 78 og få en aftale.

Dronninglund Kunstcenter

 

Se katalog her : Skulpturbiennale 2018 Dronninglund Kunstcenter

Jan Agerbo er et højdepunkt i udstillingen, indenfor er det små vandrende mænd, der med tunge rygsække fuld af livserfaringer kommer én i møde, som kolosser på lerfødder, eller føjer en replik til Rodins Borgerne i Calais. De er fortællende, og man fortæller straks videre med dem.

Troels Laursen · Nordjyske Stiftstidende